Основател

Дани Ангелов

Заявление за членство
Устав

ВИЗИЯ

 

Целта на „Училище за Таланти” е да намерим таланта, да го развием с помощта на най-добрите преподаватели и да го продуцираме.

 

Нашето училище НЯМА за цел да произвежда момичета и момчета, които поради липса на качества се събличат по сцената и екрана. Нито младежи, които в името на целта си, са готови да направят компромиси със себе си и своя морал. Не искаме поколение, което подражава на бляскави, но фалшиви обвивки без съдържание. Екипът ни осъзнава, че може би ще изгубим като клиенти някои младежи и тийнейджъри заради тази си позиция, но сме готови да поемем този риск.

 

Това, в което ВЯРВАМЕ, е да изградим истински професионално,  здраво духовно и морално младо поколение със стабилна основа и самочувствие.

За нас


 

 

Сдружение „Училище за таланти” подпомага културното развитие чрез организиране на актьорски групи;  културни мероприятия; филмови, театрални, рекламни и младежки продукции.

 

Нашата цел  е да изградим морално поколение,  да възпитаме деца и младежи със самочувстие, да представим стойностно изкуство. За тази цел използваме похватите  на актьорското майсторство, което цели да фокусира таланите, да освободи личността от притеснения и предразсъдъци.

 

 „Училище за таланти” е основано по американски модел на обучение, наречен  „Study by Joy” и е един от най-успешните в световен мащаб.

При него известни актьори от българския театър, кино, сериали и телевизия преподават и гостуват.

 

Училището работи по творческия метод на Лий Страсбърг, сред чиито ученици са имена като Робърт де Ниро, Ал Пачино, Джак Никълсън, Мерил Стрийп и много други.

 

В часовете по актьорско майсторство преподавателите работият с въображението на участниците и развиват тяхната креативност под формата на игри, упражнения и етюди. След натрупване на необходимия сценичен опит, започва работа върху пиеси, откъси и постановки.

 

Една от основните ползи от актьорските курсове е, че участниците се научават да работят в екип и да общуват заедно. В психологически аспект всички тези упражнения се натрупват в емоционалната памет на участника  и повлияват на бъдещото му развитие и характер. Научават се да говорят правилно и свободно, без да се притесняват от аудитория, което е задължително качество за едни бъдещи лидери.  А някои от тях се надяваме да видим по българските и световни сцени.

 

От 2014г Училище за таланти отвори своя театрална сцена. Всички наши малки и големи актьори имат достъп до нея, където представяме и завършения продукт на техния труд. Майсторските класове представят завършените си продукции като част от афиша на нашия театър пред широка аудитория, както и на сцените на софийските театри. Мастър класовете провеждат обученията и изявата си на сцената на Нов Театър НДК